منوی دسترسی
راه هایی برای بهبود حافظه کودک دوزبانه

اثرات بهبود حافظه در کودکان دوزبانه

اثرات بهبود حافظه در کودکان دوزبانه

داشتن حافظه خوب برای کودک دوزبانه شما می تواند یکی از مهم ترین عوامل موفقیت او در تحصیل و کار باشد. از این رو شما با شناسایی توانایی های فرزندتان باید بتوانید بهترین ها را برای حافظه بهتر برای او فراهم آورید.

اثرات بهبود حافظه در کودکان دوزبانه

داشتن حافظه خوب برای کودک دوزبانه شما می تواند یکی از مهم ترین عوامل موفقیت او در تحصیل و کار باشد. از این رو شما با شناسایی توانایی های فرزندتان باید بتوانید بهترین ها را برای حافظه بهتر برای او فراهم آورید. بهبود حافظه جاری در توانبخشی شناختی مبتنی بر حرکت تایید کرد که با فعالیت‌های فیزیکی با شدت متوسط یا پایین می‌توان نمرات حافظه بزرگسالان مسن‌تر را افزایش داد.

فعالیت حرکتی منظم در پسران مبتلا به اختلال کمبود توجه/فزون کنشی منجر به عملکرد بهتر درحاظه جاری و سرعت پردازش در آنها می‌شود.

در مطالعه‌ای که با افراد میانسال (40 تا 56 سال) انجام شد. نتایج حاکی از آن بود که آموزش فعالیت‌های جسمانی (دوچرخه سواری مقاومتی و حرکات کششی و هماهنگ سازی) به مدت 6 ماه منجر به پیشرفت معناداری در کارکردهای حافظه‌ای این بزرگسالان شد. از سوی دیگر در پژوهشی که انجام شد، مشاهده گردید که ورزش‌های ایروبیک بعد از 6 هفته بر روی جوانان 17 تا 29 سال منجر به افزایش معنادار حافظه دیداری-فضایی کوتاه مدت آنها گردید.

حرکت و تمرینات جسمانی همچون یک نوع ریتالین طبیعی و داروی محرک روان‌گردان منجر به باز جذب مجدد سروتنین، دوپامین و افزایش جریان خون در قشر پیشانی مغز کودکان دوزبانه مبتلا به اختلال نقض توجه / فزون کنشی می‌شود. از این طریق به کودک دوزبانه کمک می‌کند تا آرام‌تر و هوشیارتر عمل کند. و موجب کم شدن رفتارهای برانگیختگی در کودک می‌گردد. در حالی که داروهای روان محرک در نورون‌های درگیر در این اختلال هیچ نوع تغییرات ساختاری با دوامی به وجود نمی‌آورند و اثرات آنها کوتاه مدت و مقطعی می‌باشد.

بهبود حافظه در کودکان دوزبانه

فعالیت‌های جسمانی ممکن است با تحریک فرآیندهایی که انعطاف پذیری عصبی را تسهیل می‌کنند. موجب ارتقا توانمندی فرد برای پاسخ گویی به خواسته‌های جدید و تطابق‌های رفتاری شوند. به نظر می‌رسد که ورزش می‌تواند تاثیر به سزایی بر روی فرآیندهای سیستم عصبی که در نتیجه‌ی مداومت فعالیت‌های جسمانی تغییراتی در آنها حاصل می‌شود، داشته باشند. بنابراین افزایش جسمانی در حین انجام حرکات ورزشی منجر به افزایش احتمال انعطاف پذیری عصبی در مغز می‌شود.

در پژوهش حاضر با هدف بهبود کارکردهای اجرایی در کودکان دوزبانه مبتلا به اختلال کمبود توجه/فزون کنشی. به نتایج چشمگیری دال بر تاثیر استفاده از تکالیف شناختی همزمان با فعالیت‌ها ورزشی دست یافته‌ایم. که موجب افزایش توانایی‌های حافظه جاری در این کودکان دوزبانه بوده است. در مطالعه، آموزش ورزش‌های جسمانی و تکالیف شناختی را با هم ترکیب نمودند. و تاثیرات آن را بر روی کارکردهای حافظه فضایی بزرگسالان مورد آزمایش قرار دادند.

نتایج حاکی از اثر بخشی ترکیب فعالیت جسمانی و شناختی بر کارکرد حافظه فضایی این افراد بوده است. پژوهش حاضر بر بهره گرفتن از ترکیب تکالیف شناختی بر حرکات ورزشی تاثیر آن را بر حافظه جاری کودکان دوزبانه مبتلا به اختلال کمبود توجه/فزون کنشی بررسی کرده است.

با در نظر داشتن نقش اساسی و مهم هیپوکامپ در یادگیری فضایی و حافظه. مطالعات نشان داده‌اند حیواناتی که دویدن روی نوار گردان موجب افزایش نورون زایی در آنها می‌گردد. در تکالیف یادگیری فضایی نیز پیشرفت چشمگیری داشته. و همچنین حافظه مفهومی (تحکیم خاطرات زمینه‌ای) بهتری را از خود نشان داده‌اند.

فعالیت‌های فیزیکی و ورزشی با تغییر ساختارهای مغز موجب افزایش میزان پیدایش عصبی در هیپوکامپ می‌شوند. که نقش اساسی در یادگیری فضایی و حافظه دارد. از آنجا که مدار عصبی رشد نیافته در کودکان دوزبانه آسان‌تر از افراد بالغ تحت تاثیر فعالیت‌های ورزشی قرار می‌گیرند، توانستیم در کنار انجام تمرینات ورزشی با ارائه تکالیف شناختی با موضوعیت افزایش حافظه جاری میزان تاثیر پیدایش عصبی در هیپوکامپ کودکان مبتلا به کمبود توجه/فزون کنشی را افزایش داده و شاهد بهبود اثر بخشی بر کارکردهای اجرایی این کودکان دوزبانه باشیم.

نظرات

Captcha
بازگشت به بالا